Spring naar inhoud

Vrouwenkorendag 10 juni 2017

Het jaar 2017 staat, zoals bekend, voor Sola Gratia geheel in het teken van het 50 jarig koorjubileum.
Na de succesvolle jubileumconcerten op 14 januari in Uithuizermeeden en op 22 april in Loppersum, organiseerde Sola Gratia op 10 juni een vrouwenkorendag in Het Anker te Uithuizermeeden en daarmee ging een al langere tijd gekoesterde wens in vervulling.
Een jubileum vieren samen met gasten is dubbel feest: gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd!
Daarom werden er vrouwenkoren uitgenodigd om samen met Sola Gratia deel te nemen aan een bijzondere en muzikale dag met een klein concert als afsluiting en aan die uitnodiging gaven 3 koren gehoor: de Festijnse Maegden uit Bourtange, o.l.v. Ellen Klopstra, Mrs.Johnson uit Groningen, o.l.v. Japke Hartig en Chr.Vrouwenkoor Pro Musica Uit Leens o.l.v. John Schreurs.
Na de ontvangst met koffie/thee met wat lekkers startte het dagprogramma met een workshop stemvorming, zangtechniek en koortraining o.l.v. Ellen Klopstra; daarbij werd er natuurlijk ook al aandacht besteed aan de muziek die als afsluiting van het concert gezongen zou worden door alle zangeressen en door de deelnemende koren op hun thuisbasis al was ingestudeerd.
Na de gezamenlijke lunch met o.a. broodjes ( gesponsord door de gulle plaatselijke supermarkt) en heerlijke soep werd er met de ingestudeerde muziek verder gewerkt aan een goede koorklank.
Voor het concert begon kreeg elk koor nog enige tijd gelegenheid om te ervaren hoe het eigen repertoire klonk in Het Anker.
De eerste concertbezoekers meldden zich al om 15.00u.
In het programmaboekje was te lezen wat de verschillende koren ten gehore gingen brengen: een zeer gevarieerd programma, met muziek van o.a. Fauré, Caplet, Beekmans, Bremer, Haydn, Mahler, Jenkins, Casals.
Na een welkom aan allen door Marijke Romkema ( Sola Gratia) openden De Festijnse Maegden het concert, gevolgd door Mrs.Johnson en daarna het jubilerende Sola Gratia.
Elk optreden verrassend voor de toehoorders en voor de koorleden daarbij interessant en leerzaam om andere koren te beluisteren en te zien hoe men zich presenteert!
Jammer dat er bij Pro Musica teveel koorleden misten waardoor zij zich niet als koor kon laten horen; gelukkig zongen de wel aanwezige koorleden het laatste muziekstuk mee.
Het prachtige “Vergine Madre” van G.Verdi werd als afsluiting van het concert uitgevoerd door ruim 70 vrouwen, o.l.v. Ellen Klopstra.
Bijzonder om dit met zovelen te mogen zingen!
Dat Sola Gratia kan terugzien op een goed georganiseerde en alleszins geslaagde muzikale dag, werd duidelijk tijdens het napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Gepubliceerd innieuws