Spring naar inhoud

ORATORIUM OVER ANNE FRANK

Op zaterdag 5 en zondag 6 november voeren Sola Gratia en Capella Oecumenica het oratorium Annelies uit. Een werk gecomponeerd door James Whitbourn over het leven van Anne Frank.
Het werk is geschreven voor sopraan, koor en instrumentaal ensemble.
Medewerking wordt verleend door:

Kathelijn van Dongen, sopraan
Eline de Vries viool,
Marco Danesi klarinet,
Teodora Nedyalkova cello
Ellen Dijkhuizen piano.
Het geheel staat onder leiding van Ties Molenhuis.

Zaterdag 5 november Het Anker, Oude Dijksterweg 21 Uithuizermeeden
Aanvang 20.00 uur

Zondag  6 november Kruiskerk, Menno van Coehoornsingel 21 Delfzijl
Aanvang 19.30 uur !!

Het gezamenlijk project van beide koren en gastzangers zou plaatsvinden rondom 4 en 5 mei 2020 in het kader van 75 jaar bevrijding, maar moest door de toen geldende beperkende maatregelen worden afgelast. Daarna was het plan om het oratorium uit te voeren in het kader van de jaarlijkse Holocaust-herdenking in januari 2022, maar door de Coronacrisis kon dit ook helaas niet doorgaan.
Gelukkig zijn we er in geslaagd het werk nu in november 2022 uit te voeren.

Annelies is een hedendaagse compositie over het leven en droevige lot van Anne Frank. Het is een toegankelijk, groots en meeslepend werk met allerlei muzikale citaten waaronder een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, een hit van Vera Lynn en een orthodoxe klaagzang. De muziek en teksten brengen op indringende wijze iets over van de vreugde en het verdriet, de angst en de hoop die Anne gevoeld moet hebben.

Kaarten bestellen kan via de leden van het koor of mailen naar secretariaat@sola-gratia.nl met vermelding van datum, plaats concert en aantal kaarten.

Gepubliceerd innieuws