Spring naar inhoud

Recensie oratorium Anne Frank

In de Ommelander Courant:

UITHUIZERMEEDEN – Vrouwenkoor Sola Gratia en kamerkoor Capella Oecumenica hebben zaterdag in Het Anker in Uithuizermeeden een indrukwekkende uitvoering gegeven van het oratorium Annelies (Anne Frank). 
Oorspronkelijk was het de bedoeling het werk uit te voeren omstreeks 4 en 5 mei 2020, in de dagen rond 75 jaar vrijheid. De coronapandemie gooide echter roet in het eten. Het oratorium van James Whitbourn staat geheel in het teken van ‘Opdat wij niet vergeten’. De soliste, koren en de musici bleken in staat het publiek emotioneel te raken. 
De Brabantse sopraansoliste Kathelijn van Dongen vertolkte op subtiele wijze haar rol in het oratorium. Het instrumentaal ensemble zorgde voor een voortreffelijke begeleiding van het geheel. Dat ensemble bestond uit de Italiaanse klarinettist Marco Danesi, de Noord-Nederlandse violist Eline de Vries, de Bulgaarse celliste Teodora Nedyalkova en de Groningse pianiste Ellen Dijkhuizen. 
De beide koren wisten op innemende wijze het verhaal over het leven van Anne Frank te vertolken. Het geheel stond onder leiding van dirigent Ties Molenhuis.

Gepubliceerd innieuws