Spring naar inhoud

Concert Stabat Mater van Pergolesi

Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing”… zo staat het in een gedicht. Het is weliswaar geschreven in een cyclus van zangen over Maria omstreeks 1300 ( waarschijnlijk) , maar dit verdriet is tijdloos en ook nu actueel. Verdriet om je kind dat lijdt -voor veel mensen is dit zeer herkenbaar.  Wie kan daar onverschillig bij blijven?  Het raakt mensen diep in  de ziel en wekt ieders medelijden op.

Stabat Mater 19-03-2016Giovanni  Pergolesi , geboren in 1710, schreef in 1736 naar aanleiding van de tekst uit 1300 zijn beroemde “Stabat Mater” voor 2 solostemmen ( sopraan en altus)  begeleid door strijkers. Na zijn dood ( Pergolesi is 26 jaar geworden) kwamen er bewerkingen van zijn muziek , o.a. ook met gedeelten die tot koorzang werden bewerkt.

Stabat Mater

Op 19 maart a.s. zingt het  Vrouwenkoor Sola Gratia uit Uithuizermeeden onder leiding van Ties Molenhuis het “Stabat Mater “van Pergolesi  in Ontmoetingscentrum “het Anker”, Uithuizermeeden. Verder worden nog uitgevoerd : “Miserere” van Hasse en “Missa Sancti Aloysii” van J.M.Haydn.

Solisten

Else-Linde Buitenhuis en Judith Bouma zijn de solisten en de begeleiding wordt verzorgd door strijkkwartet Arcobaleno. Pieter Pilon bespeelt het orgel.

Het concert begint om 20.00 uur, u bent hartelijk welkom! Kaarten kosten € 15,- (in de voorverkoop € 12,50) en zijn verkrijgbaar bij Coop Uithuizermeeden, de Wereldwinkel Uithuizen en via deze website.

Gepubliceerd innieuws