Spring naar inhoud

Concert te Dokkum (vierhandig pianospel)

Concert met vierhandig pianospel, medewerking Ellen Dijkhuizen

Concert te Dokkum
vrijdag 24-06-2011
aanvang: 20.00 uur
Grote- of Sint Martinuskerk

Meer over Ellen Dijkhuizen

Ellen Dijkhuizen studeerde aan het Conservatorium te Groningen, docerend musicus en uitvoerend musicus, bij Jan Marisse Huizing. Na afronding van haar studie specialiseerde zij zich bij Ronald Brautigam, Willem Brons, Roberto Szidon en Yara Bernette.

Ellen Dijkhuizen treedt regelmatig op als soliste. Samen met het studentenorkest MIRA voerde zij de ‘Burlesque’ van Richard Strauss uit. Zij soleerde in de pianoconcerten KV 482 en KV 466 van W.A. Mozart, met het Groninger Mozart Ensemble. Van Beethoven speelde zij het vierde pianoconcert opus 58, met het orkest De Harmonie. Zowel met het Noord Nederlands Orkest als met het Symfonieorkest uit Katowice (Polen), beide o.l.v. Tilo Lehmann, soleerde zij in de “Chorfantasie” opus 80 van Ludwig van Beethoven. In 2011 gaf zij een uitvoering van het 3e pianoconcert van Bartok met het orkest De Harmonie.

Ellen Dijkhuizen speelt samen met de pianisten Polo de Haas, Fred Oldenburg en Kees Wieringa de muziek van Simeon ten Holt,(de CD “Meandres” werd genomineerd voor de Edison Muziekprijs). Ze heeft een eigen lespraktijk onder de naam “De Pianoschool”. Haar leerlingen doen regelmatig mee aan het Haydn Muziekfestival (een festival waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd worden gestimuleerd om op te treden voor publiek in het bijzijn van een deskundige jury) en het Prinses Christina Concours. Ook is zij werkzaam als pianodocente aan de muziekschool te Winschoten.

Gepubliceerd innieuws