Spring naar inhoud

Geslaagde muziekavond voor vrienden

Fantastische, inspirerende optredens op 30 juni 2010

Bijzonder vriendenconcert als afsluiting seizoen

Sola Gratia sloot het seizoen 2009-2010 op originele manier af. Op woensdag 30 juni hield het koor een open muziekavond voor vrienden in Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden. Hier repeteert het koor ook altijd.

Koorleden mochten voor het voetlicht komen als solist of in duo’s, trio’s of in een klein ensemble. Er werden geen eisen gesteld. Je hoefde dus ook geen zangles te hebben gehad om mee te doen. Koorleden mochten nu eens opvallen als solist als ze daaraan behoefte hadden. Ties Molenhuis, onze dirigent, stelde zich beschikbaar als begeleider op de piano en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Maar bijvoorbeeld ook een koorlid fungeerde als begeleider.Solisten, duo’s, kwartetten en andersoortige groepjes staken de koppen bij elkaar en gingen druk aan de slag om het een en ander voor te bereiden. Voor en na de repetities werd er al druk geoefend.

A Clare Benediction, een voorbeeld

Auteursrecht film: John Lanting (Eemshaven Services Lanting)

Onze dirigent had een dubbel programma. Hij moest eerst met het koor repeteren tot half tien en ging daarna nog met verschillende groepjes aan de slag Bonnie Hoekstra, onze invaldirigente en zangdocente had een aantal leerlingen die begeleid door Ties solistisch optraden. De avond werd een groot succes. Iedereen kon familie of vrienden mee nemen en die kwamen in grote getale op deze zonnige warme zomeravond. Het publiek was enthousiast en de deelnemers hadden er duidelijk plezier in.

En .. aan de lichaamstaal te zien ook soms de zenuwen. Er was van alles te zien en te horen, van serieuze klassieke werkjes, opera, Afrikaanse muziek zowaar met trommel en verkleedpartijen met een voetbaltintje. Naast zang werd er ook instrumentale muziek gebracht. Fluit en piano met muziek van Loeillet en onze dirigent speelde nog een drietal mazurka’s van Chopin. Naast muziek was er zwanenproza van Toon Telligen over voorbij. Het koor begon het programma met werken van Petr Eben en eindigde met Schumann, Liszt en Casals. Daarop volgde een denderend applaus, bloemen en welverdiende drankjes en hapjes die door de koorleden zelf waren klaargemaakt. Samen te midden van vrienden en familie werd het koorseizoen 2009-2010 afgesloten. Het lijkt een goed idee om hiervan een traditie te maken.

Theeliedje, nog een voorbeeld

Auteursrecht film: John Lanting (Eemshaven Services Lanting)

Gepubliceerd innieuws