Spring naar inhoud

Lente concert Sola Gratia

Op zondagmiddag 19 mei geeft het vrouwenkoor Sola Gratia o.l.v. Ties Molenhuis een concert in het Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden.
Voor dit concert heeft het koor een bijzonder en afwisselend programma samengesteld. Van de Duitse componist Josef Rheinberger wordt de prachtige Missa in A Dur uitgevoerd. Rheinberger is een romanticus uit de 2e helft van de 19e eeuw. Hij studeerde orgel, piano en verwierf ook grote naam als pedagoog, koordirigent en organist. Hij schreef vele koorwerken en bijna 200 werken voor orgel waar hij zeer bekend mee is geworden. In de koormuziekwereld is Eric Whitacre zeer bekend. Van deze populaire componist zullen de Five Hebrew Love Songs ten gehore worden gebracht. Hij schreef deze liefdesliederen voor verschillende bezettingen. Op zondagmiddag wordt de versie voor vrouwenkoor, viool en piano uitgevoerd. Ook op het programma het liefelijke werkje The Seal Lullaby van Whitacre. Daarnaast voert het koor nog een tweetal werken uit van de bekende componist Ola Gjeilo namelijk The Rose en Days of Beauty.

De Hongaarse violiste Anna Csukly verleent haar medewerking aan een tweetal koorwerken, daarnaast zal zij een solowerk spelen.
De celliste Sophie Ehling, momenteel studerend aan Codarts in Rotterdam voor haar Master gaat op dit concert de sonate voor cello en piano van Claude Debussy vertolken. De pianobegeleiding is in handen van Ellen Dijkhuizen.

Het concert begint om 16.00 uur. De toegangsprijs is € 12,50
De duur van het concert in ongeveer 75 minuten. Er is geen pauze. Na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee en gezellig napraten.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor. U kunt ook kaarten reserveren door te mailen naar secretariaat@sola-gratia.nl.

2019-05-19 Programma

Gepubliceerd innieuws