Spring naar inhoud

Persbericht dubbelconcert met Sola Gratia en Canta Libre

Dubbelconcert

CVK “Sola Gratia” & Mannenkoor “Canta Libre”

10 november Kloosterkerk te Ten Boer

17 november Petruskerk te Pieterburen

Na een succesvol jubileumconcert, in maart 2012, is het vrouwenkoor “Sola Gratia” uit Uithuizermeeden op zoek naar een nieuw avontuur.

Het koor is in eigen omgeving op zoek gegaan naar een mannenkoor om daarmee een concert te verzorgen. In het mannenkoor “Canta Libre” uit Ten Boer is een koor gevonden dat dit avontuur wil aangaan. Samen zullen zij op 10 november in de Kloosterkerk te Ten Boer en op 17 november in de Petruskerk te Pieterburen een concert verzorgen.

Aanvang van beide concerten: 20.00 uur. Toegang is niet gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via de sites van beide koren of bij de voorverkoop adressen Wereldwinkel te Uithuizen, Slijterij Klein te Uithuizermeeden en tevens aan de zaal.

Het vrouwenkoor zal onder andere werken van Rossini, Mendelssohn, Haydn en Schubert ten gehore brengen. Canta Libre zal 6 delen van de uit 8 delen bestaande Deutsche Messe van Frans Schubert uitvoeren, daarnaast nog het “Hebe deine Augen auf” van Felix Mendelssohn Bartoldi. Sola Gratia is een vrouwenkoor van allure. Het koor heeft inmiddels een prima reputatie opgebouwd in Noord Nederland.

Het afgelopen voorjaar heeft het koor het prachtige Stabat Mater van G. Abos ten gehore gebracht en het Tilge, Höchster, meine Sünden van Pegolesi-Bach tijdens het jubileumconcert op 10 maart jl. In Dokkum heeft het koor regelmatig een optreden tijdens de zomerconcerten. Met regelmaat gaat het koor op stap om tijdens een werk weekend zich nog beter te ontwikkelen. Het koor heeft een breed repertoire van licht klassiek tot moderne componisten.

Sola Gratia is een koor van actief betrokken leden en staat al ruim 30 jaar onder de inspirerende leiding van Ties Molenhuis. Canta Libre is het enige mannenkoor uit Ten Boer. Het koor is ontstaan door een samenvoeging van een tweetal mannenkoren. Het koor wordt regelmatig geprezen om zijn mooie klank. Het jaar 2012 is voor Canta Libre een lustrum jaar. Het koor heeft een breed repertoire van klassiek, spiritual tot Russisch- orthodox. Het koor voert alle werken a-capella uit. Sinds 2001 staat het koor onder leiding van Eltjo Mulder. Naast het dirigeren zingt hij bij het Groningse kamerkoor “Dualis” Bekijk het programma. Ga naar de website van Mannenkoor Canta Libre

Gepubliceerd innieuws