Spring naar inhoud

Uniek kamermuziekconcert in Het Anker

Op zaterdag 20 februari vindt er in het Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden een concert plaats met muziek voor cello en piano en piano quatre mains.

Het concert wordt gehouden onder auspiciën van het vrouwenkoor Sola Gratia in samenwerking met Stichting Diek.  Het programma wordt geboden ter gelegenheid van de aanschaf van de KAWAI vleugel voor het vrouwenkoor Sola Gratia.

Op het concert zullen optreden de jonge celliste Sophie Ehling en pianiste Marte Gerritsma. Daarnaast speelt het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis een aantal werken.

De celliste Sophie Ehling studeert aan het Codarts conservatorium te Rotterdam bij Herre Jan Stegenga. Pianiste Marte Gerritsma studeert voor haar Master piano bij Frank van de Laar aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Beide musici zijn afkomstig uit het noorden.

Op het programma delen uit sonates van Beethoven, Chopin en Prokofiev voor cello en piano. Marte Gerritsma zal ook enkele solowerken spelen. Het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis spelen de beroemde Fantasie van Franz Schubert, de bekende sprookjes Ma Mère l’Oye van Maurice Ravel en een aantal delen uit Six Morceaux van Serge Rachmaninov.

Kamermuziekconcert 20-02-2015Gegevens/kaarten

Het concert vindt plaats in het Ontmoetingcentrum Het Anker te Uithuizermeeden en begint om 20.00 uur. Entree € 12,50;  In voorverkoop en bij reservering € 10,00. Jongeren t/m 16 jaar € 5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij COOP te Uithuizermeeden en de Wereldwinkel in Uithuizen en bij de leden van het vrouwenkoor Sola Gratia. U kunt reserveren via het contactformulier van deze website.

Programma

Uit cello sonate opus 5, no. 2 L. van Beethoven
2e deel: Adagio sostenuto e espressivo
3e deel: Allegro molto pìu tosto presto

Fantasie f kl.t. F. Schubert
(piano quatre mains)

Uit cello sonate opus 65 F. Chopin
2e deel: Largo

Uit: Kreisleriana op. 16 R. Schumann
4. Sehr Langsam
5. Sehr Lebhaft
6. Sehr Langsam

PAUZE

Ma Mère L’Oye M. Ravel
(piano quatre mains)

Cello sonate op. 119 in C groot S. Prokofiev
2e deel: Moderato
3e deel: Allegro, ma non troppo

Uit Six Morceaux op.11 S. Rachmaninov
•Romance
•Waltz

Gepubliceerd innieuws