Spring naar inhoud

Verslag concert op uitnodiging van het NUT – 25 januari 2015

Zondag 25 januari 2015, concert Sola Gratia in Doopsgezinde Kerk te Uithuizen.

Op uitnodiging van het NUT uit Uithuizen zingen we vandaag in de Doopsgezinde Kerk waar we op de afgelopen repetitieavond al hebben gerepeteerd.

Rond 11.00 uur is een klein gezelschap aanwezig en verspreidt zich over de stoelen die, volgens dirigent Ties, staan opgesteld zoals vroeger in het Concertgebouw, gezellig rond een tafel met koffiekopjes. Nadat we zijn verwelkomd door de voorzitter van ‘t NUT, beginnen we ons optreden met muziek van W.A. Mozart, J.M. Haydn, F. Schubert, C. Saint Saéns en G. Fauré, de wat “”zwaardere muziek”” zoals enkele luisteraars deze klassieke muziek noemen. Deze muziek zingt het koor graag en dat blijkt ook weer tijdens het zingen.

In de pauze ontvangen we allerlei complimenten en benoemen sommige luisteraars dat zij in een “”gewoon”” koor zingen! Op de vraag wat er zo ongewoon aan ons koor is, wordt geantwoord dat zij vinden dat wij een kwaliteitskoor zijn. Uiteraard mooi om te horen, maar het zou geen drempel moeten zijn om ook eens mee te komen repeteren.

Voor een ieder die dit leest dus, WELKOM !!!

Wanneer iedereen is voorzien van koffie met koek, vervolgen we het concert met muziek van E. Elgar,
A. Dvorak, L. Bernstein, P. Casals en K. Jenkins. Met een staande ovatie worden we uiteindelijk beloond en na het dankwoord van de voorzitter verlaat een ieder de kerk. “

Gepubliceerd innieuws