Spring naar inhoud

Verslag van de laatste kooravond voor de zomervakantie door Ine Kooi

De laatste kooravond voor de zomervakantie

Ook dit jaar is besloten het koorseizoen af te sluiten met een muziekavond in het Anker.

De vrouwen van ‘Sola Gratia’ in koor, solo en in kleine ensembles,  maar ook zangleerlingen van Bonnie Hoekstra, leden van muziekvereniging ‘de Bazuin’ en uiteraard dirigent/pianist Ties zullen de avond vullen met een diversiteit aan muziek.

Voor de pauze klinkt er muziek van Bach, Poulenc, Iverson, Beethoven, Schubert, Hawthorne, Barnby, Bernstein en Rachmaninov.

Muziek die tijdens concerten, in musicals en ook stilletjes privé in kleine (berg) kerken wordt gezongen; voor ieder wat wils.

In de pauze worden naast koffie en thee ook lootjes verkocht waarmee men kans maakt om aan het eind van de avond met een prijsje naar huis te gaan.

Na de pauze vervolgt het koor  het programma met ‘Three children songs’ van Lutoslawski.

Een duet “Het donker voorbij” van Lehar volgt en daarna treden 3 leden van ‘de Bazuin’ op met muziek van Herman, Hautvast en Handel/Parker. Vervolgens klinkt muziek van Monteverdi en Clara Schumann, Grieg, Chopin en Withacre.

Rond 22.00 uur sluit voorzitter Marijke Romkema de avond af en is het tijd voor de hapjes, drankjes en natuurlijk de trekking van de lootjes.

Veel mensen gaan met een presentje naar huis en zo is er een eind aan het koorseizoen en een begin van de vakantie gekomen.

Op 24 augustus hervat Sola Gratia de repetities voor het programma in verband met het 50-jarig bestaan van het koor, wat in 2017 met diverse concerten zal worden gevierd.

Gepubliceerd innieuws