Spring naar inhoud

Kerstconcert Vrouwenkoor Sola Gratia

Het vrouwenkoor heeft het afgelopen jaar haar vijftig jarig jubileum gevierd, door middel van het uitvoeren van een reeks concerten o.l.v. dirigent Ties Molenhuis.
Prachtige concerten zijn al gegeven, het nieuwjaarsconcert met muziek van o.a. Gjeilo “Song of the Universal” en Elgar en Withacre, m.m.v. een strijkkwartet en Ellen Dijkhuizen, piano. In Loppersum werd het prachtige “Tilge Höchster Meinen Sünden” van Bach en “Gloria” van Vivaldi uitgevoerd. In juni werd een dag voor vrouwenkoren georganiseerd, 3 vrouwenkoren uit de provincie Groningen waren uitgenodigd. Ieder koor bracht haar eigen repertoire ten gehore en gezamenlijk werd het gevoelige “Vergine Madre” van Verdi gezongen.
17 oktober jl. heeft het vrouwenkoor gezamenlijk met het Koninklijk Mannenkoor Gruno een concert gegeven in de Helperkerk te Groningen.

Het jubileumjaar van Sola Gratia, wordt afgesloten met een kerstconcert, dat wordt gehouden op 9 december in het Ontmoetingscentrum het Anker te Uithuizermeeden.
Het vrouwenkoor heeft er voor gekozen om jonge mensen een podium te bieden tijdens dit concert.
Medewerking wordt verleend door 2 laureaten van het Prinses Christina Concours 2017, Dominique Seelen (12 jaar) 2e prijs, viool en Julius Backer (13 jaar) 1e prijs, piano.
Tevens verleent het kinderkoor Sjaloom o.l.v. Hester Kamminga uit Uithuizermeeden haar medewerking.
Het vrouwenkoor brengt deze avond Christmas Carols van o.a. Rutter, Europese Christmas Songs, delen uit A Ceremony of Carols van Britten en delen uit Drei Motetten van Mendelssohn ten gehore.
Het koor wordt op de piano begeleid door Ellen Dijkhuizen.

Wanneer: 9 december
Waar: Ontmoetingscentrum het Anker Uithuizermeeden
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 12,50 Voorverkoop € 10,00
Kinderen tot 12 jaar € 5,00
Voorverkoopadressen: Uithuizermeeden; COOP
Uithuizen; Wereldwinkel
Via de website; www.sola-gratia.nl/contact
Bij de leden

2017-12-09 Affiche Concert

2017-12-09 programma Kerstconcert

Gepubliceerd innieuws