Spring naar inhoud

Nieuwjaarsconcert Sola Gratia met Doekegat Piratenkoor

Nieuwjaarsconcert van vrouwenkoor Sola Gratia met het Doekegat piratenkoor op 11 januari 2014. Hoe is het gekomen? Dat is een vraag die mij al vaak gesteld is.

Hoe bestaat het dat jullie samen een concert gaan geven? Beide koren zijn zo verschillend qua genre, keuze van de muziekstukken en uitstraling! Toch zijn er overeenkomsten. Een daarvan is het enthousiasme waarmee we op woensdagavond repeteren voor onze concerten, het plezier in het zingen en de liefde voor de muziek.

Op de bestuursvergadering(bij mij thuis) in  september kwam de planning  voor het komend  jaar ter sprake en werd er gebrainstormd over hoe we alles voor het komende seizoen in de juiste vorm moesten gieten.  Hoeveel concerten staan er gepland, met wie, waar en wanneer?

Een van de bestuursleden stelde voor: “Zou het niet leuk zijn om het nieuwe jaar te starten met een nieuwjaarsconcert in Het Anker in Uithuizermeeden“? Eigenlijk moeten we eens iets anders dan anders doen, maar wat dan? Allemaal vragen die beantwoord moesten worden.

Toen kwam mijn echtgenoot (lid van het Doekegat-piratenkoor) toevallig binnen en had meteen het antwoord op deze vragen. “Jullie kunnen wel een nieuwjaarsconcert geven samen met ons koor, het Doekegat piratenkoor. Stel het eens voor aan jullie dirigent Ties Molenhuis. Volgens mij voelt hij er wel voor, want ik heb het daar al eens met hem over gehad.”

Alle bestuursleden waren meteen enthousiast. En zo is het  gekomen! Beide koren zijn nu druk aan het repeteren voor  de 11e januari en hopen op veel publiek. Wij zullen samen een zeer gevarieerd programma aanbieden. Ik verheug me erop!

Marijke Romkema, voorzitter vrouwenkoor Sola Gratia

Gepubliceerd innieuws