Spring naar inhoud

Muziek uit Duitse en Boheemse romantiek

Op zondagmiddag 16 maart geven Capella Oecumenica uit Delfzijl en het vrouwenkoor Sola Gratia uit Uithuizermeeden een concert in de Kruiskerk te Delfzijl. Al vele jaren geven beide koren regelmatig gezamenlijke concerten.

Op het programma van de koren staan werken uit de Duitse en Boheemse romantiek. Een concert in romantische sferen. Capella Oecumenica brengt An die Sonne en Des Tages Weihe van Schubert en Zigeunerleben van Schumann en na de pauze Quartette op. 112 van Brahms waaronder een aantal Zigeunerlieder.

Het vrouwenkoor Sola Gratia zingt voor de pauze Die Capelle van Schumann en Mädchenchorlieder van Herzogenberg. Na de pauze brengt het vrouwenkoor een zestal Moravische liederen van de Tsjechische componist Dvorak in een bewerking van John Damsma. Alle koorwerken worden aan de piano begeleid door Ellen Dijkhuizen.

Beide koren staan onder leiding van Ties Molenhuis. Een belangrijk onderdeel van dit concert is een optreden van het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis. Zij spelen voor de pauze een aantal Hongaarse Dansen van Brahms en na de pauze een aantal Slavische Dansen van Dvorak. Kaarten voor het concert zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de leden van beide koren. Aanvang van het concert is 16.00 uur.

Gepubliceerd innieuws