Spring naar inhoud

Seasons of Love

Concert Sola Gratia en pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis

Op zaterdag 16 november geeft het vrouwenkoor Sola Gratia o.l.v. Ties Molenhuis een bijzonder concert in het ontmoetingscentrum Het Anker te UIthuizermeeden onder de titel Seasons of Love. Veel liederen op dit concert hebben te maken de diverse jaargetijden en daarnaast speelt de liefde een grote rol. De liefde voor de muziek staat voor het koor centraal. Van de Oostenrijkse componist Heinrich von Herzogenberg staan de zes Mädchenlieder op het programma. Een cyclus van prachtige liederen die een duidelijke verwantschap tonen met Herzogenbergs grote voorbeeld de componist Johannes Brahms. Van de Poolse componist Wiltold Lutoslawski staan de drie Children’s Songs op het programma. Dit zijn zeer speelse en karakteristieke werken in een hedendaagse stijl. Van de grote Tsjechische componist Antonin Dvořák zingt het koor een selectie van de Moravische liederen. Na de pauze twee werken van de immens populaire Noorse componist Ola Gjeilo. Het Gloria en het sfeervolle werkje Seasons waar in de coupletten alle jaargetijden voorbij komen. Daarna komen een viertal liederen op teksten van de wereldberoemde William Shakespeare. Een inspiratiebron voor vele componisten. De liederen zijn getoonzet door de bekende Engelse dirigenten David Willcocks en Bob Chilcott en door een van de meest populaire componisten in Engeland John Rutter.

Als aanvulling op dit mooie vocale programma speelt het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis deze keer vierhandige werken op de piano. Voor de pauze drie Slavische dansen op. 46 van Antonin Dvořák en na de pauze Variaties in As Dur van Franz Schubert. In maart van dit jaar speelde het pianoduo Ellen en Ties samen met symfonieorkest De Harmonie o.l.v. Gerard Wiarda twee concerten voor twee piano’s en orkest. Het mooie Mozart concert en het sprankelende concert van Francis Poulenc. Het concert vond onder meer plaats in De Oosterpoort te Groningen.

Het koor Sola Gratia nodigt u van harte uit om dit bijzondere concert bij te wonen. Zaterdag 16 november 2019 aanvang: 20.00 uur Ontmoetingscentrum Het Anker te UIthuizermeeden.

Gepubliceerd innieuws