Spring naar inhoud

PROJECTZANGERS GEZOCHT!

75 jaar “Nederland Herdenkt”

Oratorium “Annelies” van James Whitbourn

Sola Gratia, vrouwenkoor en Capella Oecumenica, kamerkoor

Uithuizermeeden/Delfzijl. In het kader van 75 jaar “Nederland Herdenkt” nodigen beide koren mannen (bassen en tenoren) en vrouwen (alten en sopranen) uit om dit te gaan uitvoeren op zaterdag 2 mei 2020 in het ontmoetingscentrum “Het Anker” te Uithuizermeeden en zondag 3 mei 2020 in de Kruiskerk/Farmsumerkerk te Delfzijl.

Wij nodigen Jonge Mensen extra van harte uit om mee te komen zingen met dit koorproject, zeker om niet te vergeten, dat wij 75 jaar in vrijheid kunnen leven in Nederland.  

Het Oratorium is een prachtig ingetogen, ontroerend muziekwerk, dat is gebaseerd op het leven van Anne Frank tijdens de aanloop, het vluchten en het leven in het achterhuis te Amsterdam (1935-1945) van Anne en haar familie. Zo ook citaten uit haar dagboek. Haar gedachten en gevoelens zijn door Melanie Challenger prachtig weergegeven in de teksten. Het is een aangrijpend stuk, omdat velen van ons weten wat er uiteindelijk met Anne en vele anderen  is gebeurd.  Het is geschreven voor gemengd koor.

Sola-Gratia en Capella Oecumenica zullen dit samen gaan uitvoeren. De koren repeteren de eerste repetities ieder op hun eigen repetitielocatie, later gaan ze samen verder.   Ties Molenhuis is de dirigent.

De uitvoering is met begeleiding van een ensemble van viool, cello, klarinet, piano en sopraan solist.

De repetities zijn op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het ontmoetingscentrum “Het Anker”  Oudedijksterweg 21 te Uithuizermeeden.

De repetities beginnen woensdag 22 januari 2020

De repetities in Delfzijl zijn op de donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Kruiskerk/Farmsumerkerk te Delfzijl.

De repetities beginnen donderdag 23 januari 2020

De kosten van het project zijn € 75,00 inclusief huur muziek. Studenten € 50,00 .

Opgave voor Sola Gratia per email  burihe@hotmail.com  of bel naar 0595 424266 Ria Bult-Panman voor informatie.

Opgave voor Capella Oecumenica per email p.meindertsma@home.nl

Opgave zo snel mogelijk; uiterlijk 1 februari 2020.

Voor mensen die ervaring hebben met het zingen in een koor beginnen de repetities uiterlijk op woensdag 4 maart of donderdag 5 maart.

Gepubliceerd innieuws