Spring naar inhoud

Sola Gratia start repetities oratorium ‘Annelies’

Sola Gratia heeft in september haar repetities hervat, na een door het coronavirus gedwongen pauze van anderhalf jaar. Het koor houdt haar repetities in Het Anker in Uithuizermeeden en houdt daarbij rekening met de maatregel van de anderhalve meter afstand. Vanaf 13 oktober gaat het koor opnieuw aan de slag met repetities voor ‘Annelies’, een modern oratorium over het leven en droevige lot van Anne (Annelies Marie) Frank. Met teksten uit het dagboek van Anne Frank, gecomponeerd door James Withbourn.

Het bevat allerlei muzikale citaten – een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, klezmer, een hit van Vera Lynn, orthodoxe klaagzang, fragmenten die aan musicals doen denken en verwijzingen naar de klanken van Amsterdam – met name naar de klokken van de Westertoren die Anne zo troostten. Eerder was het de bedoeling dit werk uit te voeren op 4 en 5 mei 2020, in het kader van 75 jaar bevrijding, maar door de toen geldende beperkende maatregelen werden de concerten afgelast. Het plan is nu om het oratorium uit te gaan voeren in het kader van de jaarlijkse Holocaust-herdenking, op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022. Het koor werkt in de voorbereiding en uitvoering nauw samen met Capella Oecumenica uit Delfzijl, dat evenals Sola Gratia onder leiding staat van dirigent Ties Molenhuis.

Wie van zingen in een koor houdt en zin en tijd heeft om aan dit indrukwekkende muzikale project mee te doen, is van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelding kun je bellen of mailen met de secretaris: Geja Veldman: 06 23772960 of secretariaat@sola-gratia.nl

Gepubliceerd innieuws