Spring naar inhoud

Voorjaarsconcert muziekvereniging de Bazuin en Sola Gratia

Zaterdag 30 mei 2015 geeft Christelijke Muziekvereniging de Bazuin in samenwerking met het vrouwenkoor Sola Gratia een concert in de Zionskerk te Uithuizen. Aanvang: 19.45 uur, de toegang is gratis.

De CMV de Bazuin is een fanfareorkest uit Uithuizen en staat onder leiding van dirigent Luuk Tuinstra. Het vrouwenkoor Sola Gratia uit Uithuizermeeden staat onder leiding van Ties Molenhuis.

Op het programma van de CMV de Bazuin staan o.a. Fantasieën over koralen. Zoals over Psalm 150, Schmücke dich, o liebe Seele, Nun danket alle Gott en Ruwe stormen mogen woeden. Tot besluit speelt de Bazuin het bekende Jerusalem, beroemd geworden door o.a. The Last Night of the Proms in de Royal Albert Hall.

Op het programma van het vrouwenkoor Sola Gratia staan een tweetal bekende werken van Mozart en liederen van Schumann met als thema het voorjaar. Na de pauze zingt het koor werken van Franse en Engelse componisten. Werken van Fauré, Saint Saëns en Elgar. Als laatste werken staan  twee juweeltjes op het programma. Nigra Sum van Pablo Casals, de geweldige Spaanse cellist en Cantilena van Jenkins.

Van harte aanbevolen.

Gepubliceerd innieuws