Spring naar inhoud

Concert Festijnse Maegden en Sola Gratia – za 18 april 2015

Nogmaals een ontmoeting tussen de twee vrouwenkoren Festijnse Maegden en Sola Gratia. In 2009 werd al samen gezongen in Winschoten en Zeerijp.

De kerk in Vlagtwedde is onbekend voor Sola Gratia, maar de weg erheen wordt zonder problemen gevonden op deze zonnige maar koude voorjaarsdag. Ook nu is het weer een goed samenzijn.

De Festijnse Maegden brengen een erg gevarieerd programma.  Grote verschillen: het ingetogen Pie Jesu van Fauré tot het alom bekende songfestivallied Birds van Anouk en Engel van Rammstein. Sola Gratia toont zich wat behoudender en zingt o.a.werkjes uit Petites voix van Poulenc en van Rossini de drie religieuze liederen La Fede, La Speranza en La Carita, waarvan de laatste met soliste EllenKlopstra.

Ellen Klopstra en Ties Molenhuis, de dirigenten van de koren, laten als sopraan en pianist van zich horen tijdens een aantal intermezzo’s. Het “”O mio babbino caro”” uit de opera Gianni Schicchi van G.Puccini spreekt daarvan het meest tot de verbeelding. Een prachtig samenspel tussen sopraan en pianist.

Gepubliceerd innieuws