Spring naar inhoud

Vrouwenkoor Sola Gratia en Koninklijk Mannenkoor Gruno zingen in Groningen

In het jubileumjaar van het vrouwenkoor organiseren Sola Gratia en het Koninklijk Mannenkoor Gruno gezamenlijk een concert. Dit concert is het vierde concert in de reeks van 5 concerten die het vrouwenkoor uitvoert en wordt gehouden in de Helperkerk te Groningen.

Op het programma van het vrouwenkoor staan o.a. de werken: Six Chorusus van S. Rachmaninov, Ave Maria van C. Saint Saëns, Cantique de Jean Racine van G. Fauré en Moravische liederen van A. Dvořák.

Het mannenkoor brengt o.a. Die Nacht van F. Schubert, Beati Mortui van F. Mendelssohn en 3 delen uit de Deutsche Messe van F. Schubert ten gehore.

Het koninklijk mannenkoor Gruno staat o.l.v. Eltjo Mulder
Op 3 mei 1853 werd de Groninger Liedertafel opgericht. Dit koor ging in 1983 samen met het Groningsch Mannenkoor onder een nieuwe naam: Koninklijk Mannenkoor Gruno Groningen. Gruno is het op twee na oudste mannenkoor van Nederland. Het predicaat Koninklijk is de Liedertafel reeds in 1918 bij het 65-jarig bestaan verleend en bleef behouden bij de fusie. Het koor telt thans 29 zangers en het repertoire omvat werken in diverse genres van barok tot de 20e eeuw.

Sola Gratia wordt begeleid door Ellen Dijkhuizen, piano

Waar: Helperkerk Coendersweg 58 Groningen
Wanneer: Zondag 15 oktober
Aanvang: 15.00 uur
Entree: €15,00 Voorverkoop €12,50 incl. koffie en hapje en drankje na afloop

Voorverkoop adressen:
COOP Uithuizermeeden, Wereldwinkel Uithuizen, via de leden van het vrouwenkoor.
Groningen: Locatie MFC De Wijert, P.C. Hooftlaan 1 op woensdag 4 en 11 oktober van 14.00-16.00 uur.
via deze Website: www.sola-gratia.nl/contact

Gepubliceerd innieuws