Spring naar inhoud

Concert vrouwenkoor Sola Gratia en mannenkoor Het Hogeland

Op zaterdag 15 november geven het vrouwenkoor Sola Gratia en het mannenkoor Het Hogeland een concert in het ontmoetingscentrum Het Anker in Uithuizermeeden.

Beide koren komen uit Uithuizermeeden. Het laatste concert dat beide koren samen gaven dateert uit 1981. Het is dus vrij uniek dat de koren nu samen een concert verzorgen. Sola Gratia o.l.v. Ties Molenhuis heeft op het programma werken van Mozart o.a. het bekende Ave Verum, een koorwerk van M.Haydn, Psalm 23 en Coronach van Schubert.

Bijzonder te vermelden zijn de six choruses op.15 van Rachmaninov waarin de pianobegeleiding een zeer belangrijke rol speelt en een tweetal Moravische liederen van de Tsjechische componist Dvořák. Het koor wordt aan de piano begeleid door Ellen Dijkhuizen. Het mannenkoor Het Hogeland staat o.l.v. Klaas Withaar.

Op het programma werken van Haydn, Bortniansky en Gounod. Het mannenkoor wordt aan de piano begeleid door Tekke Withaar. Als instrumentaal intermezzo speelt het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis voor de pauze de ouverture Hebriden op. 26 van Mendelssohn en na de pauze een drietal delen uit Six Morceaux van Rachmaninov, werken voor vierhandig piano.

Het concert biedt een zeer gevarieerd programma. De aanvang van het concert is 20.00 uur Van harte aanbevolen. Kaarten zijn € 12,50 zijn verkrijgbaar bij: COOP, J. van Veenplein 2 te Uithuizermeeden en Wereldwinkel, Oosterstraat 15 te Uithuizen.

Gepubliceerd innieuws