Spring naar inhoud

Open Monumentendag 14 september 2014 Usquert

Zondag 14 september: Monumentendag. Niet dat we zelf al zo monumentaal zijn (alhoewel ??), maar als opluistering voor de mensen die of speciaal voor Monumentendag komen, of speciaal voor ons komen.

We mogen twee keer 3 kwartier zingen. Na een kort inzingmoment kunnen we rond 14.00 uur zo ‘n 50 mensen verwelkomen. Het thema van het concert is Reizen, wat iedereen vandaag dus doet om dingen te zien en te horen. Rond de kerk vindt tevens een wielerwedstrijd plaats; ook reizigers die zo snel mogelijk van A naar B willen.

‘t Was nog even de vraag of we wel in de kerk zouden kunnen komen vanwege de wedstrijd, maar het is allemaal gelukt. Het publiek wordt verrast met muziek van Herzogenberg, Kodaly, Bach,Fauré, Dvorak, Walter, Elgar en Casals en reageert enthousiast.

Na een korte onderbreking met koffie en cake (waar kennen we dat toch van?) beginnen we aan dezelfde muziek, maar voor minder mensen (±20) Gelukkig reageren ook zij aan het eind met een spontaan applaus, en zo komt er een einde aan een leuke muziekmiddag.

Gepubliceerd innieuws